2010. június 22., kedd

Mozarellás paradicsom

Kicsit mindig idegenkedve néztem az olasz típusú éttermek insalata caprese-jét, szegény paradicsom és mozarella karikák ridegen egymásrafektetve. Ehelyett én idehaza jól összekeverem őket. Veszek egy mozarella sajtot (egyben vagy miniben), felszeletelem vagy összetépkedem. Hozzá félkarikázom a paradicsomot, friss bazsalikomot és oreganót tépkedek rá, hozzáöntök egy evőkanál extra szűz olivaolajat, összekeverem és már eszem is. Lehet előétel, de én - ezt a mennyiséget - salátaként szoktam fogyasztani bármely étkezésre, valami jófajta barnakenyérrel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel. Ez az alap, turbózni lehet pl. szárított paradicsommal, olajbogyóval.
Nagy paradicsom rajongó révén szezonban gyakran kerül az asztalomra. :)


Hozzávalók 
(2 adag)
Mennyiség
Energia 
(kcal)
Fehérje 
(g)
Zsír 
(g)
Szénhidrát 
(g)
paradicsom
250 g
57,5
2,5
0,5
10
mozarella sajt
 100 g
242
17
19
0,7
extra szűz oliva olaj
10 g
92,8
0
10
0
oregano
+
-
-
-
-
bazsalikom
+
-
-
-
-
Összesen

392,3
19,5
29,5
10,7
1 adag

196,15
9,75
14,75
5,35


Megj.: Mozarella tápanyagtartalom info: Szarvasi Mozarella oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése