2010. június 20., vasárnap

Joghurtos eper

A tejfölös eper energiaszegényebb változata. A joghurt miatt kicsit savanykásabb, de ugyanolyan krémes és frissítő tud lenni. Kisgyermekeknek két éves kor alatt az eper apró magvainak allergén tulajdonsága miatt nem ajánlott.
Az epreket folyó vízben megmossuk, kicsumázzuk, negyedbe vágjuk. A natúr joghurtot hozzáöntjük, a cukrot hozzáadjuk, kicsit átkeverjük, vigyázzunk, hogy az eper azért ne törjön nagyon össze. Legalább negyed órára hűtőbe tesszük. Diabetikus változatát cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hozzávalók 
(4 adag)
Mennyiség
Energia 
(kcal)
Fehérje 
(g)
Zsír 
(g)
Szénhidrát 
(g)
eper
600 g
210
5,4
0
43,8
natúr joghurt
200 g
132
6,8
7,2
9,2
kristálycukor
20 g
80
0
0
20
Összesen
422
12,2
7,2
73
1 adag
105,5
3,05
1,8

18,25

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése